open-navfaktor-logo
search
Epilog nereda
U Marseilleu uhapšeno 25 huligana, šteta prelazi nekoliko stotina hiljada eura
Nezadovoljni rezultatima Olympique Marseillea huligani su u subotu u popodnevnim satima napadali trening-kamp ovog francuskog velikana.
31.01.2021. u 09:40
get url
text

Pirotehničkim sredstvima navijači su napadali trening-kamp Commanderie, a u izvještajima francuskih medija broj učesnika varirao je od 50 do 200.

Zbog ovih nereda u kojima je napadnut jedan od fudbalera Marseillea kao i trener Andre Villas-Boas odgođen je i susret 22. kola francuske Ligue 1 između Marseillea i Rennesa, a koji se trebao igrati u subotu s početkom od 21 sat.

Iz kluba su saopćili da materijalna šteta nanosi više od stotinu hiljada eura, a prema policijskim izvještajima uhapšeno je 25 huligana.

U zvaničnom saopćenju iz Marseillea da će od učesnika incidenta tražiti nadoknadu štete.

VEZANI TEKST - Huligani Marseillea pretukli jednog igrača, Villas-Boas bačen na tlo, kamenovan klupski autobus

- Olimpik Marseille osuđuje ovo neprihvatljivo ponašanje i napad na klub ovog popodneva (subota op.a) u našem trening-centru. Nekoliko stotina pripadnika Ultras grupe navijača je ušlo u trening centar, uključujući i dio koji koristi prvi tim. I pored intervencije nadležnih organa, ovo neprihvatljivo ponašanje ugrozilo je živote svih prisutnih (igrača, stručnog štaba, zaposlenih, osiguranja i policije). Došlo je do krađa, oštećena su vozila... Pet stabala je spaljeno iz čistog hira. Šteta unutar objekta prelazi nekoliko stotina hiljada eura. Ovakvi neprihvatljivi i neodgovorni postupci moraju biti najstrože osuđeni. Imamo neophodne dokaze i proslijedili smo ih istražnim organima. U narednim satima bit će podnesene i tužbe - navodi se u saopćenju Marseillea.

Oglasio se i Alvaro Gonzalez, koji je i povređen u napadu navijača.

- Došao sam u Olympique zbog njegove historije i strasti koja ga okružuje. Ovaj grad je prelijep, svi volimo klub i ono što smo danas iskusili ne smije više nikada da se ponovi – zaključio je Španac u redovima Marseillea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.