open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
U narednim danima kiša: U ponedjeljak se na planinama u BiH očekuje snijeg
U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuje se kiša, na planinama snijeg, a temperature će se kretati od jedan do 25 stepeni Celzijusa.
10.10.2020. u 09:36
get url
text

Jutros u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Na Sokocu je zabilježen jedan stepen Celzijusa, Livnu pet, Bugojnu, Ivan Sedlu, Sarajevu, Širokom Brijegu šest, Bjelašnici, Grudama, Sanskom Mostu, Tuzli sedam, Banjaluci, Bihaću, Doboju, Prijedoru osam, Bijeljini devet, Gradačcu, Trebinju 11, Mostaru 12 i Neumu 15.

Danas će u BiH prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Dnevna temperatura zraka od 19 do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Drugog dana vikenda u Hercegovini, istočnim i dijelovima centralne Bosne dio prijepodneva sunčano, uz postepeno naoblačenje. U ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme.

Poslije podne i u večernjim satima kiša se očekuje u Posavni, Krajini, centralnim i zapadnim područjima Bosne, kao i u većem dijelu Hercegovine. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.

U ponedjeljak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana i u večernjim satima na planinama se očekuje snijeg. Temperatura zraka u Bosni između šest i 12, a u Hercegovini između 14 i 19 stepeni.

U utorak, prije podne pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne postepeno smanjenje naoblake. U jutarnjim satima i prije podne u većem dijelu Bosne se očekuje kiša, a na planinama snijeg. U Hercegovini kiša u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 14, a dnevna od šest do 12, na jugu do 16 stepeni.

U srijedu u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne oblačno vrijeme. U ostatku zemlje jutro sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne i večernjim satima kiša se očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, kao i u većem dijelu Hercegovine. Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.