Završeni su radovi na uređenju parkovske površine, popločanju i hortikulturnom uređenju unutrašnjosti igrališta. U narednim danima slijedi postavljanje ograde oko igrališta, antistres gumirane podloge, kao i postavljanje mobilijara za igru djece, parkovskih klupa i korpi za otpatke.

Igralište će imati kulu sa toboganima, kulu prilagođenu djeci sa poteškoćama u razvoju, ljuljačku gnijezdo, vrtuljak, njihalice, klackalice i ljuljačke.

Pristup parku prilagođen je nesmetanom kretanju osoba sa invalidskim pomagalima. Unutrašnjost parka će također biti prilagođena potrebama djece sa poteškoćama. Obzirom da se na ovom lokalitetu nalazi i nekoliko većih stabala, djeca će imati ugodno mjesto za igru u hladovini.

Park je koncipiran u vidu krugova, koji su od gumene antitraumatske podloge, dok je ostatak parka popločan AB kockama koje formiraju krugove i amorfnu šetnicu kroz park, dok je pristupna staza asfaltna. Ostatak dječijeg igrališta,koji nije popločan, čine zelene površine.

Vrijednost ugovorenih radova, koje finansira Općina Novi Grad Sarajevo je 79.864,39 KM, a rok za završetak je 90 dana, saopćeno je iz Općine Novi Grad.