Svi su dobrodošli

U nedjelju velika akcija čišćenja u Mostaru

Objavljeno: 27.05.2019. u 10:20

Planirano je čišćenje korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada Mostara

FOTO: RK NERETVA

Tradicionalna ekološka akcija "Most" u kojoj je planirano čišćenje korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada Mostara održat će se u nedjelju, 2. juna, s početkom u 10 sati.

Akcijom, koju organizira Ronilački klub "Neretva", bit će obuhvaćeno područje od Carinskog mosta do mosta Hasan Brkić.

Cilj "Mosta" je u nadolazećoj turističkoj sezoni Mostar predstaviti u njegovom punom sjaju i ljepoti, ali i da se svim građanima ukaže na značaj koji ekološka svijest ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegovog okoliša.

Suorganizatori akcije su Kajakaški klub "Neretva", Alpinističko-sportsko penjački klub "Neretva" i Vijeće mladih Grada Mostara.

- Osim članova navedenih udruženja, također očekujemo i veliki odziv prijateljskih ronilačkih klubova iz cijele regije, kao i spasilačkih službi, odreda izviđača, udruženja građana i volontera - kazali su iz Ronilačkog kluba "Neretva".

Za sigurnost sudionika pobrinut će se Interventna spasilačka služba, a po završetku eko akcije planiran je ručak i druženje za sve sudionike.

Generalni sponzor ove akcije je Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona, stoji u saoopćenju.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije