open-navfaktor-logo
search
Finale Kupa BiH
U Širokom priželjkuju čudo, navijačima Sarajeva 250 ulaznica
Široki Brijeg ne može ponoviti prvo poluvrijeme iz Sarajeva i nastojat ćemo što prije postići prvi pogodak, rekao je Goce Sedloski
14.05.2019. u 12:14
get url
text
get url
text

Fudbaleri Široki Brijegom, prema riječima trenera Goce Sedloskog, u revanš-susretu finalna Kupa Bosne i Hercegovine na Pecari protiv Sarajeva, ulaze rasterećeni nakon poraza 0:3 na Koševu.

- Imperativa nema, temeljni cilj, plasman u Evropu, ostvaren je osvajanjem najvjerojatnije trećeg mjesta u prvenstvu i uzvratu je za očekivati dobru utakmicu u kojoj ćemo, prije svega, dati sve od sebe da pobijedimo, a hoće li to biti dovoljno za trofej, vidjet ćemo - rekao je Sedloski na današnjoj press-konferenciji.

Svjestan činjenice da Široki Brijeg nije bio pravi u prvoj utakmici i da je jako teško pobijediti Sarajevo s 3:0, znajući i da tom istom protivniku Široki još nije zatresao mrežu, trener tima sa Pecare je kazao i kako Široki lošu igru iz prve utakmice u Sarajevu ne može ponoviti te da će nastojati što prije postići gol u uzvratu.

- Široki Brijeg ne može ponoviti prvo poluvrijeme iz Sarajeva i nastojat ćemo što prije postići prvi pogodak, jer se u fudbalu događaju čuda, istakao je trener Širokobriježana.

Optimistični su na pressici bili i fudbaleri Matić i Kovačić, obećavši u uzvratu dati sve od sebe.

- Imamo pravo vjerovati, prostora bilo kakvim kalkulacijama nema, a svi moraju pokazati čiji dres nose pa ćemo na Pecari pobijediti Sarajevo - zaključili su Kovačić i Matić.

NK Široki Brijeg uputio je apel gledaocima za fer i sportskim navijanjem u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH i pozvao svoje simpatizere da napune tribine Pecare.

S druge strane, u Sarajevo je otišlo 250 ulaznica za njihove navijače i oni bi trebali biti smješteni na istočnoj tribini.

Zanimljivo da su iz kluba poručilu da će "shodno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim takmičenja u Zapadnohercegovačkom kantonu, svako nepoštivanje njegovih odrednica, odnosno bilo kakve provokacije i narušavanje javnog reda i mira bit će sankcionisani".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.