open-navfaktor-logo
search
Rival u baražu za EP
U Sjevernoj Irskoj "ismijavali" odluku FSBiH, hoće li ih zadesiti ista sudbina?
Veliki broj fudbalskih stručnjaka iz Sjeverne Irske kao prednost za svog nacionalni tim u duelu protiv Zmajeva označio promjenu selektora u našem taboru
19.01.2020. u 14:56
get url
text
get url
text

Fudbalski savez Sjeverne Irske, zemlje s kojom se reprezentacija BiH sastaje u polufinalu baraža Lige nacija za plasman EURO 2020, razmišlja o promjeni selektora.

Michael O'Neill koji je kao selektor predvodio Sjevernu Irsku u novembru je preuzeo Stoke City, ali je u dogovoru sa FS Sjeverne Irske ostao na funkciji selektora.

Najnovije informacije koje stižu iz Sjeverne Irske kazuju kako će O'Neill ipak napustiti selekciju ove zemlje, a na njegovo mjesto bi mogao biti imenovan stručnjak koji bi se u potpunost mogao posvetiti radu s nacionalnim timom.

Prema pisanju medija iz Sjeverne Irske glavni favorit za O'Neillovog nasljednika je sadašnji selektor mlade reprezentacije Ian Baraclough. Ovaj 49-godišnji trener prije U-21 selekcije Sjeverne Irske radio je u Mottherwellu, Sligo Roversima i Scunthropeu.

Zanimljivo, da je veliki broj fudbalskih stručnjaka iz Sjeverne Irske kao prednost za svog nacionalni tim u duelu protiv Zmajeva označio promjenu selektora u našem taboru, a sad se čini da će i njihova reprezentacije promijeniti selektora.

Do susreta BiH i Sjeverne Irske u Zenici ostalo je još 67 dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.