open-navfaktor-logo
search
Posljednji ispraćaj
U Srebrenici klanjana dženaza doktoru Sabitu Begiću
U Srebrenici je danas veliki broj članova porodice, rodbine, prijatelja i građana klanjao dženazu doktoru Sabitu Begiću. 
25.03.2023. u 14:53
get url
text
Dženaza Sabitu Begiću

Doktor Sabit Begić je rođen u Srebrenici 1940. godine, a umro je u 83-oj godini u Sarajevu. Prije rata je obnašao dužnost direktora Doma zdravlja u Srebrenici, i dao veliki doprinos razvoju zdravstva na području općine Srebrenica. Između ostalih, njegovim zaslugama je Srebrenica 80-ih godina prošlog stoljeća dobila porodilište.

Doktor Begić je tokom rata radio u Sarajevu, a nakon toga u Ilijašu odakle se i penzionisao. Po penzionisanju vrijeme je provodio u Srebrenici gdje je besplatno građanima pružao zdravstvene usluge.

Dženazu doktoru Begiću ispred Čaršijske džamije u Srebrenici predvodio je Damir ef. Peštalić glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica.

- Broj ljudi koji je danas došao na dženazu našem doktoru Sabitu Begiću govori o njemu i njegovoj veličini. Vjerovatno ne postoji neko da se obratio doktoru Begiću za pomoć, a da mu on nije pomogao. Cijeli život je bio na raspolaganju društvu i dao veliki doprinos kroz svoj rad i djelovanje - rekao je Damir ef. Peštalić.

Nakon klanjanja dženaze doktor Sabit Begić je ukopan na mezarju Komarčevo u Srebrenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.