Održan sastanak

U toku procedura imenovanja novog ministra: Skupština TK zasjeda naredne sedmice

Objavljeno: 29.08.2019. u 17:13 Autor: J. B.

Sjednica Skupštine TK trebala bi biti održana krajem naredne sedmice, a hoće li kanton već tada dobiti novog ministra zavisit će od brzine navedenih procedura

Skupština Tuzlanskog kantona

FOTO: J. Bojić

Predstavnici stranaka većine u Skupštini Tuzlanskog kantona održali su danas konsultativni sastanak. U toku su procedure zvaničnog prhvaćanja ostavke ministra za boračka pitanja Elvira Mujkanovića, nakon čega će Demokratska fronta (DF) za njegovog nasljednika predložiti Amira Kulaglića.

Planirano je, kako saznajemo, da se sutra i utorak održi Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona, a sve u sklopu pripreme naredne redovne sjednice. U međuvremenu bi ostavka trebala ići premijeru TK Denijalu Tulumoviću, koji bi je trebao proslijediti Skupštini TK, a potom stranka formalno predlaže novog kandidata.

Sjednica Skupštine TK trebala bi biti održana krajem naredne sedmice, a hoće li kanton već tada dobiti novog ministra zavisit će od brzine navedenih procedura, koje moraju biti ispoštovane.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije