open-navfaktor-logo
search
Mladi defanzivac
U Tuzla Cityju odlično rade sa mladima, Husejnefendić stigao do bh. tima
Fudbalski klub Tuzla City ovog ljeta ispisao je nove stranice klupske historije.
14.08.2022. u 16:41
get url
text

Popularni Građani, kao viceprvaci BiH iz prošle sezone, izborili su plasman u UEFA Konferencijsku ligu, gdje su zaustavljeni u drugom pretkolu.

Nakon što su u premijernom nastupu eliminisali ekipu Tre Penne iz San Marina, druga prepreka bila je nepremostiva, a zvala se AZ Alkmaar.

Dolaskom Dragana Jovića u klubu su promijenili transfer politiku. Razvikana imena nisu glavna meta, a Tuzlaci se sve više okreću mladim snagama. Potvrda za to je i činjenice da za minutažu sa seniorima ravnopravno konkurišu omladinci Belmin Mešinović, Bakir Brajlović, Mustafa Šukilović, Harun Karić...

A uskoro bi na vrata prvog tima moglo pokucati još nekoliko igrača. Jedan od njih je i Mahir Husejnefendić, kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Defanzivac koji pokriva pozicije desnog i lijevog beka karijeru je počei u Klubu 7, a do Tuzla Cityja je stigao preko Slobode. Navija za Barcelonu, a ne krije da bi jednog dana volio zaigrati u Bundeligi - austrijskoj ili Njemačkoj.

- Dešnjak sam, primarna pozicija mi je desni bek, mada mogu igrati i na lijevoj strani. Imamo zaista sjajne uvjete za rad u Tuzla Cityju i zadovoljan sam ovdje. Klub daje priliku mlađim igračima, potrudit ću se da i ja jednog dana zaigram za prvi tim. Korak po korak. Moje je da radim i treniram - kaže Husejnefendić, koji će za manje od dva mjeseca napuniti 16 godina.

Prošlog mjeseca u Zenici je boravio u kampu kadetskih reprezentativaca BiH u Zenici.

- Četiri dana smo bili u Trening centru FSBiH i odigrali smo međusobnu utakmicu. Zaista je poseban osjećaj obući dres sa državnim grbom zemlje u kojoj si rođen. To je ono o čemu sanjamo svi kada počnemo igrati fudbal. Bilo je to fenomenalno iskustvo i podrstrek da u budućnosti radim još više kako bi dobijao pozive - ističe Husejnefendić, koji je ove godine upisao prvi razred Elektrotehničke škole u Tuzli, a inače odličan učenik sa prosjekom 5.0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.