open-navfaktor-logo
search
Harem Džindićke džamije
U Tuzli klanjana dženaza i obavljen ukop ministra Salke Bukvarevića
U haremu Džindićke džamije u Tuzli danas je klanjana dženaza i obavljen ukop preminulog federalnog ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića.
01.08.2020. u 18:04
get url
text
Tuzla: Klanjana dženaza ministru Bukvareviću

VEZANI TEKST-Komemoracija Salki Bukvareviću: "Istinski patriota koji se borio za svakoga"

Podsjećamo, Salko Bukvarević, nekadašnji predsjednik tuzlanske SDA, preminuo je u srijedu u Izolatoriju Podhrastovi, gdje je bio hospitaliziran zbog infekcije koronavirusom.

Prije dženaze i ukopa održana je komemoracija u tuzlanskom BKC-u, gdje je Bukvarević godinama bio direktor, a otvorena je i knjiga žalosti. Nešto ranije danas, komemoracija je održana i u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu u prisustvu dužnosnika, prijatelja i članova porodice.

Bukvarević je rođen je 1967. godine u Gornjem Hrasnu kod Kalesije. Na Rudarsko-geološkom-građevinskom fakultetu u Tuzli diplomirao je 1996. godine, magistrirao 2004. godine, a doktorirao 2011. godine. Na ovom fakultetu izabran u zvanje docenta.

{$galerijaFotografija}

Od 1995. do 1998. godine bio sekretar Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. Ministar za boračka pitanja postao je 2015. godine. Dobitnik je više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala.

Bukvarević dženaza
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.