open-navfaktor-logo
search
Preminuo u 55. godini
U Tuzli klanjana dženaza Sakibu Malkočeviću
Posljednji ispraćaj Sakiba Malkočevića (55), nekadašnjeg fudbalera i trenera Slobode i selektora kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, obavljen je danas ispred Komemorativnog centra u Tuzli, a dženaza je klanjana na mezarju u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica, javlja Anadolu Agency (AA).
26.10.2020. u 14:35
get url
text

Malkočević je poslije duže bolesti preminuo u subotu uvečer, a iza njega su ostali supruga Biljana i kćerke Mirna i Irma.

Brojni građani, rodbina, prijatelji i poznanici s tugom i boli su se opraštali od popularnog Soka.

VEZANI TEKST - Veliki broj kolega, prijatelja i sportskih radnika oprašta se od Sakiba Malkočevića

- Bio je izvanredan drug, miran i tih. Nažalost, prerano nas je napustio - kazao je Husref Musemić, proslavljeni fudbaler i trener Sarajeva, koji je kao i Malkočević bio trener i Slobode.

Sa Malkočevićem je u Crveno-crnom dresu igrao i Denis Sadiković.

- Uvijek ću ga voljeti. Bio je drug u koga sam se mogao pouzdati. Bili smo u kontaktu do posljednjeg dana njegovog života - rekao je Sadiković.

U stručnom štabu Slobode, zajedno sa Malkočevićem, bio je i tadašnji trener golmana Samir Hadžimahović.

- U dvije godine nismo se ni jednom sporječkali. Bio je veliki trener. Pamtit ću ga dok živim - istakao je Hadžimahović.

{$galerijaFotografija}

Sakib Malkočević je bio kapiten Slobode, a nosio je "crveno-crni" dres na oko 400 utakmica. Kao trener je sa Slobodom dva puta izborio plasman u Intertotokup, a kao trener i igrač Slobode učestvovao je u osam finala Kupa BiH. S kadetskom reprezentacijom BiH u tri navrata je izborio plasman na Evropsko prvenstvo.

dzenaza-sakib-malkocevic (1).jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.