open-navfaktor-logo
search
Miholjsko ljeto
U većem dijelu BiH sunčano
U Krajini, južnim i jugozapadnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme
15.10.2018. u 08:48
get url
text

U ostalim djelovima je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po koltinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 08.00 sati: Sokolac 2 stepena, Bijeljina, Bjelašnica, Bugojno, Doboj, Tuzla, Zenica i Zvornik 6, Ivan-sedlo i Livno 7, Gradačac i Sarajevo 8, Banja Luka, Bihać i Sanski Most 9, Grude, Jajce i Prijedor 10, Stolac 11, Srebrenica 12, Trebinje 13 i Mostar 14 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i ne mijenja se.

U Krajini i na jugozapadu Bosne danas se očekuje pretežno oblačno, a u ostatku BiH sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Prema kraju dana i u večernjim satima porast oblačnosti. Krajem dana ili u večernjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Krajini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu do 27 stepeni. 

U Sarajevu danas će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.