open-navfaktor-logo
search
"Konstruktivna" rasprava
Ubleha, primitivan, šuplja, glupost, srednji prst...., pogledajte o čemu pričaju u Skupštini KS
U Skupštini Kantona Sarajevo danas se raspravlja o takozvanom kantonalnom "korona-zakonu". Međutim, rasprava je u jednom momentu otišla u potpuno drugom pravcu.
07.05.2020. u 16:47
get url
text

Zastupnici su se međusobno počeli "častiti" neprimjerenim riječima te učestalo replicirati jedni drugima. 

Glavni akteri su bili Mahir Dević (SDA) i Igor Stojanović (SDP), kao i Damir Nikšić, iz Kluba samostalnih zastupnika te Zvonko Marić iz SBB-a. 

Stojanović je oštro kritizirao ekonomske mjere Vlade KS. Uzvratio je Dević, koji mu je spočitao da on to ne razumije, jer je njegovo razumijevanje takvih stvari "u dometu savjetnika u nekom preduzeću koje propada, a savjetnik sebi digne plaću na 2.500 KM". Za one koji se ne sjećaju, Stojanović je bio savjetnik u preduzeću ZOI '84. 

Zastupnik Stojanović je ocijenio i to da je ministar finasija Jasmin Halebić "nekompetentan", dok je Dević objašnjavao kako je Halebić doktor ekonomskih nauka te da je bio dekan Ekonomskog fakulteta u Zenici.

Stojanović je replicirao Deviću, kazao je kako mu "neće soliti pamet" i da je to što priča "odraz njegovog odgoja".

- Ja vaše gluposti na Skupštini saslušam svaki put - rekao je Stojanović kolegi Deviću.

Taman kad je Nikšić "presudio" da su i Dević i Stojanović u pravu, uključio se Marić. On je prisutnima saopćio da posjeduje snimak na kojem mu Nikšić pokazuje srednji prst tokom sjednice. Radi se o jednom od ranijih zasjedanja. Također, rekao je da će objaviti video kada procijeni da treba. 

S druge strane, Nikšić to smatra "neovlaštenim snimanjem". 

U videu ispod možete vidjeti skraćenu verziju te skupštinske prepirke koja je trajala skoro sat, kao i dio sa sjednice na kojoj je Nikšić pokazivao Mariću srednji prst. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.