open-navfaktor-logo
search
Nova Kasaba
Učenici dobili ruksake i školski pribor
Općina Novo Sarajevo poklonila je ruksake i školski pribor za 13 učenika prvih razreda koji nastavu pohađaju u "Edukativnom Centru Kasaba“.
14.09.2018. u 09:02
get url
text

Povodom početka nove školske godine, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetio je OŠ "Nova Kasaba“ u istoimenom mjestu na području Republike Srpske. 

Općina Novo Sarajevo poklonila je ruksake i školski pribor za 13 učenika prvih razreda koji nastavu pohađaju u "Edukativnom Centru Kasaba“. 
U ovoj školskoj godini u prvi razred upisano je pet dječaka i osam djevojčica. 

Sa delegacijom Općine Novo Sarajevo ovu osnovnu školu posjetio je i direktor OŠ "Malta“ Asmir Hasičić. S obzirom na to da OŠ "Malta" daje svoj nastavni kadar OŠ "Nova Kasaba", uskoro se očekuje posjeta njihovih učenika ovoj novosarajevskoj školi.

Odlukom Vlade Kantona Sarajevo "Edukativni centar Nova Kasaba" dodijeljen je kao područna škola OŠ "Malta", a budući da je udaljena 123 kilometra od matične škole, tako je to i najudaljenija područna škola u Evropi. 

Prvog dana nove školske godine načelnik Nedžad Koldžo posjetio je i sve novosarajevske osnovne škole i prvačićima podijelio školske ruksake sa potrebnim priborom. Ruksake sa školskim priborom dobilo je 606 učenika prvih razreda osnovnih škola, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.