open-navfaktor-logo
search
Bez golova
Učenik nije nadmudrio učitelja, Radniku bod u Mostaru
Posljednji susret trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Radnika okončan je bez pobjednika, ali i bez golova.
12.08.2020. u 20:54
get url
text

Od prve minute izabranici Mladena Žižovića krenali su ofanzivno ka golu gostiju iz Semberije, odakle je upravo stigao sadašnji trener Plemića.

Dobru priliku za Zrinjski već u trećoj minuti imao je Petar Kunić, ali je Dalibor Kozić obranio njegov šut glavom.

Četiri minute kasnije odličnu šansu imao je i Nemanja Bilbija, no ponovo je golman gostiju dobro intervenisao.

Veznjak Radnika Nedim Mekić je u osmoj minuti uputio prvi šut ka golu mostarskog sastava, ali prilično neprecizno.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu za Plemiće imao je Nemanja Bilbija, kada je u 19. minuti pogodio stativu poslije odličnog volej udarca.

Do kraja prvih 45 minuta uglavnom je domaćin napadao, pokušavao i imao loptu u svom posjedu, no terensku inicijativu nije uspio krunisati pogotkom, pa se na pauzu otišlo s 0:0.

Da su obojica trenera bili nezadovoljni igrom svojih timova najbolje svjedoče dvostruke izmjene već na startu drugog dijela, a mladi Mašić, koji je dobio priliku na početku drugog poluvremena, imao je dobru priliku u 47. minuti.

Zrinjski je bio taj koji je diktirao tempo igre i u drugom dijelu, napadao, trudio se, no Radnik je sve to znao neutralisati. Ono što je prošlo pored odbrane Kozić je uspio zaustaviti.

Tim iz Bijeljine je uglavnom pokušavao dalekometnim udarcima ugorziti Horkaša, ali bezuspješno, pa je posljednji meč trećeg kola završen bez pobjednika, ali i bez golova. Tako je Slavko Petrović stigao do boda na gostovanju kod svog bivšeg učenika Mladena Žižovića.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.