open-navfaktor-logo
search
Skandal
Učesnik Lige prvaka sudijama plaćao prostituke
Ovih dana su na internetu osvanule poruke u kojima se da iščitati kako je Benfica plaćala delegata lige i sudije prostitutkama za "pošteno suđenje"
20.09.2018. u 19:35
get url
text
Benfica

Fudbaleri Benfice sinoć su na svom stadionu poraženi s 2:0 od minhenskog Bayerna u prvom kolu Lige prvaka, ali to očito nije najveći problem za lisabonski klub.

Naime, ovih dana su na internetu osvanule poruke između bivšeg čelnika Benfice Paula Gonçalvesa i delegata lige Nuna Cabrala, a u njima se da iščitati kako je Benfica plaćala delegata lige i sudije prostitutkama za "pošteno suđenje", piše portugalski sportski list ABOLA.

Poruke između Gonçalvesa i Cabrala objavio je najtraženiji haker u zemlji, Rui Pinto.

Gonçalves je navodno plaćao Cabralu i sudijama prostitutke kako bi sudili u korist portugalskog velikana. Kako bi to sve prikrili, kod angažovanja prostitutki je koristio lažna imena. Osim toga, Cabralu su bile osigurane i vip ulaznice za utakmice Benfice kao i za ostale manifestacije.

Ogroman je ovo skandal za portugalskog velikana, koji u Portugalu predstavlja fudbalsku instituciju. Nakon objavljenih poruka, glavni akteri ovog skandala, koji je potresao Benficu, sigurno će snositi posljedice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.