Žrtve genocida

Udruženje: Nismo iznenađeni posjetama ratnim zločincima

Objavljeno: 25.07.2019. u 15:09

Iz Udruženja također navode kako su osuđeni ratni zločinci po pravilu nacionalni heroji

Miljan Brkić

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida danas je saopćeno kako nisu iznenađeni time da potpredsjednik Hrvatskog sabora posjećuje osuđene ratne zločince te da je to "naša svakodnevnica".

- Navikli smo da ih posjećuju i finansiraju iz budžeta za koje svi građani kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjednim zemljama plaćaju porez – navodi se u saopćenju tog udruženja povodom posjete potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića ratnom zločincu Bruni Stojiću, koji služi zatvorsku kaznu u austrijskom zatvoru.

Iz Udruženja također navode kako su osuđeni ratni zločinci po pravilu nacionalni heroji, heroji kojima se podižu spomenici, imenuju sportske manifestacije, te studentski domovi.

- Posjeta potpredsjednika Hrvatskog sabora zločincu Stojiću je samo nastavak jedne šizofrene politike koja na ovim prostorima očito ima duboke korjene – navodi se u saopćenju.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije