Neprimjereno

Udruženje tužilaca FBiH osudilo izjavu potpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić

Objavljeno: 20.05.2019. u 15:19

Udruženje tužilaca FBiH podržava aktivnosti dobronamjernih unutrašnjih i međunarodnih faktora i njihove napore koje ulažu zajedno sa sudijama i tužiocima u Bosni i Hercegovini na unapređenju profesionalnih kapaciteta

Udruženje tužilaca Federacije BiH osuđuje i smatra neprimjerenom izjavu medijima potpredsjednice VSTV-a BiH Ružice Jukić, povodom sastanka održanog u Ambasadi SAD-a na kojem su prisustvovali tužilac Tomislav Ljubić, te sudije Goran Nezirević i Branko Perić, u kojoj navodi "da osuđuje potez Ambasade SAD-a koja se miješa u rad pravosuđa i koja poziva na prijeme trećerazredne službenike".

- Ovim putem ističemo da Udruženje tužilaca FBiH podržava aktivnosti dobronamjernih unutrašnjih i međunarodnih faktora i njihove napore koje ulažu zajedno sa sudijama i tužiocima u Bosni i Hercegovini na unapređenju profesionalnih kapaciteta radi postizanja nezavisnog i nepristrasnog pravosuđa - navodi Udruženje u saopćenju za javnost.

Udruženje tužilaca FBiH, istovremeno, smatra da djelovanje članova VSTV-a, između ostalog, mora doprinositi jačanju ugleda i digniteta pravosuđa u Bosni i Hercegovini, a ne njegovom urušavanju, iz kojih razloga navedenu izjavu potpredsjednice VSTV-a oštro osuđuje.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije