open-navfaktor-logo
search
Aktuelno stanje
UEFA ažurirala listu: Ovo su trenutni protivnici Zmajeva u baražu za EURO 2020
UEFA je objavila imena učesnika baraža prema trenutnoj situaciji i poretku na tabelama u svim grupama
10.10.2019. u 23:46
get url
text

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ažurirala je listu učesnika baraža, odnosno play-offa Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon što su odigrane utakmice 7. kola kvalifikacija u grupama C, E, G i I, došlo je do promjene na tabelama, a samim time i liste učesnika play-offa.

Prema trenutnoj situaciji fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će play-off Lige B. UEFA je objavila imena učesnika baraža prema trenutnoj situaciji i poretku na tabelama u svim grupama.

Na osnovu trenutnog poretka evropskih kvalifikacija, protivnici BiH u play-offu bili bi Vels, Sjeverna Irska i jedna od četiri reprezentacije - Bugarska, Izrael, Mađarska ili Rumunija. Dvije od ove četiri reprezentacije bila bi "prebačena" u play-off Lige nacija A, a jedna u play-off Lige nacija C (žrijeb bi odlučio koje reprezentacije bi igrale A, koja B, a koja play-off Lige nacija C).

Treba napomenuti da će konačna lista učesnika play-offa biti poznata u novembru nakon što se odigra posljednje kolo kvalifikacija za EURO.

Učesnici play-offa prema trenutnom stanju

Liga A: Švicarska, Island, Bugarska/Izrael/Mađarska/Rumunija

Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels, Sjeverna Irska, Bugarska/Izrael/Mađarska/Rumunija

Liga C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/Izrael/Mađarska/Rumunija

Liga D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.