Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) novčano je kaznila Manchester City i zagrebački Dinamo zbog ponašanja njihovih navijača za vrijeme ogleda igranog 1. oktobra na stadionu Etihad u 2. kolu C grupe Lige prvaka.

Klubovi su kažnjeni jer su navijači oba kluba počupali oko 150 stolica te ih pobacali uokolo.

Manchester City je kažnjen sa 15.750 eura, dok Modri u UEFA-inu blagajnu moraju uplatiti 20.000 eura.

Dinamo je dobio i zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za jednu gostujuću utakmicu, ali uvjetno na jednu godinu.

Klubovi imaju i 30 dana kako bi se međusobno dogovorili oko nadoknade štete koju su napravili njihovi navijači.

Disciplinska komisija kaznila je još osam klubova.

Ajax je kažnjen sa 68.000 eura, te zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduće gostovanje, te još jednu utakmicu uvjetno.Holanđani su kažnjeni jer su njihovi navijači u utakmici Lige prvaka na gostovanju kod Valencije izazvali nerede te bacali predmete na teren.

Praška Slavija je kažnjena sa 26.000 eura zbog blokiranja prolaza na stepenicama za vrijeme utakmice protiv Borussije Dorrtmund, dok su Nijemci dobili kaznu od 29.875 eura zbog bakljade i divljanja navijača.

Kaznu je dobio i škotski Celtic koji će morati platiti 12.000 eura zbog bakljade za vrijeme utakmice protiv Cluja.

Novčane kazne dobili su i Liverpool i RB Salzburg zbog ponašanja navijača za vrijeme njihovog ogleda na Anfieldu. Evropski prvak mora platiti 10.000 eura zbog ulaska navijača na teren, a Salzburg 3.250 eura zbog bacanja predmeta na teren.

Portugalska Vitoria Guimaraes je kažnjena sa 50.000 eura zbog bakljade i bacanja predmeta u teren za vrijeme utakmice protiv Eintracht Frankfurta. Kažnjen je i njemački sastav, i to sa zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduća dva gostovanja.