Povreda pravila

UEFA pripremila žestoku novačnu kaznu za Milan?

Objavljeno: 08.11.2018. u 11:22

Osim toga UEFA bi Rossonere mogla kazniti i zabranom registracije novih fudbalera tokom zimskog prelaznog roka, piše La Repubblica

Rossonerima prijeti ozbiljna kazna Evropske fudbalske federacije

I dok je u javnost procurla informacija da su FIFA i UEFA izlazile u susret Paris Saint-Germainu i Manchester Cityju, kada je riječ o finansijskom fair-playu, istovremeno Milanu iz istih razloga prijeti novačana kazna od 20 miliona eura.

Osim toga UEFA bi Rossonere mogla kazniti i zabranom registracije novih fudbalera tokom zimskog prelaznog roka, piše La Repubblica.

Eventualna kazna o registraciji novih igrača u januaru odnosila bi se isključivo za nastupe u evropskim takmičenjima, a u slučaju da bude kažnjen, sedmerostuki prvak Evrope odmah bi morao platiti jedan dio novčane kazne.

Milan večeras u 4. kolu Evropske lige gostuje u Sevilli kod Betisa. Tim iz Andaluzije je prvi u grupi F sa sedam bodova, dok Milan ima bod manje, i izvjesno je da bi jedna od ove dvije ekipe grupnu fazu takmičenja mogle okončati na prvom mjestu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije