Mektić demantuje

Uhapšeni Radić nije moj saradnik, ne poznajem ga lično

Objavljeno: 02.10.2018. u 15:23

Lukač je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare naveo da je Aleksandar Radić član SDS-a i povjerenik te stranke u Čelincu, te "čovjek od povjerenja Vukote Govedarice i Dragana Mektića"

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić demantovao je tvrdnju ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača da je njegov bliski saradnik Aleksandar Radić, koji je jučer uhapšen u Banjoj Luci zbog ispaljivanja zolje na zgradu Euroherca.

Lukač je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare naveo da je Radić član SDS-a i povjerenik te stranke u Čelincu, te "čovjek od povjerenja Vukote Govedarice i Dragana Mektića".

- Možda je on član SDS-a, ne mogu to poreći, treba pitati Općinsku organizaciju u Čelincu. No, da je čovjek od mog povjerenja. Šta to znači? Da je moj bliski saradnik? U čemu? Nije tačno. Kakav bliski saradnik? Ni po čemu to nije tačno. Ja sam u Općinskoj organizaciji SDS-a u Prnjavoru, a on je u Čelincu. Bio sam povjerenik tamo, dok se nije uspostavio privremeni odbor - rekao je Mektić za Vijesti.ba.

Kako je istakao, Radića je viđao na nekim sastancima, ali ga ne poznaje lično.

- Nisam sa njim radio, niti sarađivao. On nije bio istaknuti član, niti je čovjek od mog povjerenja - poručio je Mektić.

Izvor:   Vijesti.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije