Ukoliko zaista želite skinuti kilograme, poštujte ovih pet pravila

Objavljeno: 18.08.17 u 10:38

Postoji nekoliko pravila kojih se trebate pridržavati ukoliko želite da skinete višak kilograma, a da ih ubrzo ne vratite.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Ukoliko želite da vidite manji broj na vagi, ovih pet pravila morate da se pridržavate, piše Popsugar.

1. Uvijek doručkujte

Preskakanje obroka je velika greška, a posebno ako se radi o doručku. Uživanje u zdravom doručku zapravo će pokrenuti i ubrzati vaš metabolizam, te potaći sagorjevanje kalorija. Izaberite doručak bogat proteinima, kako bi vam dao što više energije, i kako bi vas držao sitim nekoliko sati.

2. Da biste vidjeli promjenu, morate je napraviti

Nažalost, ne možete nastaviti jesti nekoliko kugli sladoleda kasno navečer i očekivati da se kilogrami tope. Morate početi živjeti zdravije, što uključuje balansirane i zdrave obroke.

3. Ni zdravu hranu ne možete jesti u ogromnim količinama

Orašasti plodovi, smeđa riža, paradjz- sve je to visoko hranljivo, ali to ne znači da nema kalorija. I dalje morate paziti na količinu hrane koju unesete iako se radi o zdravim namirnicama.

4. Kalorije koje unesete ne smiju biti veće od onih koje potrošite

Gubljenje kilograma je jednostavno: Morate sagoriti više kalorija, nego što ih unesete. Ukoliko vježbate, to ne znači da možete  da jedete nezdravu, masnu i kaloričnu hranu.

5. Kada smršate, ne smijete se vratiti starim navikama

Ukoliko ste izbacili Coca-Colu i smršali, ne smijete se vratiti starim navikama i opet posegnuti za ovim napitkom. Gubljenje kilograma, znači stalna promjena načina života.