open-navfaktor-logo
search
Razgovor prijatelja
Unapređivati ekonomsku saradnju Bosne i Hercegovine i Turske
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio delegaciju Komiteta za vanjske poslove Velike narodne skupštine Republike Turske.
23.02.2022. u 19:34
get url
text
Predsjedništvo BiH
Predsjedništvo BiH

Istaknuti su veoma dobri i stabilni politički odnosi i sveukupna bilateralna saradnja između BiH i Turske, te izražena nada da će se bilateralna saradnja nastaviti razvijati na obostranu korist.

Rečeno je da odlične odnose BiH i Turske prate i kontinuirane i intenzivne uzajamne posjete na visokom nivou i održavanje redovnih političkih kontakata na svim nivoima.

Prilikom razgovora o ekonomskim pitanjima istaknut je interes za dalje unapređenje saradnje u ovoj oblasti, te u trgovinskoj razmjeni, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Izražena je zahvalnost za sveukupnu pomoć koju Republika Turska pruža BiH, a posebno u ispunjavanju njenih vanjskopolitičkih ciljeva.

Delegaciju Komiteta za vanjske poslove Velike narodne skupštine Republike Turske je predvodio Akif Çağatay Kiliç, koji je ovom prilikom prenio Predsjedništvu BiH pozdrave predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana i pozdrave predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafe Sentopa.

Istaknut je i interes za intenziviranje saradnje parlamenata dvije zemlјe.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Slaven Kovačević, a u ime člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sastanku je prisustvovao savjetnik Dragan Vuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.