open-navfaktor-logo
search
Penal-drama
Uništili snove Zrinjskom, sinoć im se "vratilo" na sličan način
Fudbaleri Slovana na nevjerovatan način su ostali bez četvrtfinala Konferencijske lige.
17.03.2023. u 10:54
get url
text

Penal-drama, osjećaj nevjerice, suze na licima fudbalera domaćeg tima na stadionu Tehelne pole u Bratislavi.

Slovan je eliminiran od Basela i to nakon raspucavanja s bijele tačke. Poslije 90 minuta igre bilo je 2:2, a s obzirom na to da je i prvi meč završen identičnim rezultatom uslijedili su produžeci pa penali.

Prvak Slovačke je u ranoj fazi meča stigao do dva gola prednosti. U 10. minuti pogodio je Abubakari, a sedam minuta poslije Kucka je zatresao mrežu Švicaraca.

Basel je smanjio preko Calafiorija u 53. minuti, a u trećoj minuti dodatnog vremena gosti su golom Amdounija izborili produžetak, a kasnije i pobjedu i plasman među osam najboljih.

VEZANI TEKST - Triler u Bratislavi: Zrinjski u rukama držao grupnu fazu Konferencijske lige pa ispao na penale

Podsjetimo da je Slovan do grupne faze Konferencijske lige stigao tako što je u play-offu na sličan način eliminirao Zrinjski.

Zrinjski je u prvom susretu u Mostaru slavio sa 1:0. U revanšu je bilo 2:1 za Slovan, a Slovaci su dalje prošli nakon penala. Slovan je deficit iz prvog meča nadoknadio preko Ramireza u 67. minuti, a Mostarcima poravnanje donio Igor Savić, u prvom produžetku, decidnije u 103. minuti. Slovan je do 2:1 došao drugim golom Ramireza na meču, u nadoknadi drugog produžetka. Tokom penal-lutrije spretniji i sretniji bili su igrači Slovana koji su se u konačnici radovali i uništili snove Zrinjskom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.