Utorak, 21.09.2021.
FOTO: Damir Hodžić

Uoči sjednice Izvršnog odbora: Čeka se bijeli dim iz Kuće fudbala

Na posljednjoj sjednici IO održanoj prije devet dana u Sarajevu "usvojen je plan aktivnosti za imenovanje selektora A reprezentacije, kao i hodogram priprema za utakmice baraža"

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi Zmajevi mogli dobiti novog selektora zakazana je za 11 sati danas u Sarajevu.

Brojnim novinarima i fotoreporterima "omogućeno" je da posao obavljaju s ulice. Do Kuće fudbala ne mogu. Jer ona je rezervisana za fudbalske legende iz Izvršnog odbora.

Na sjednicu je među prvima stigao predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić, kao i njegov savjetnik Zvjezdan Misimović, koji je vidno raspoložen pozirao novinarima.

Glavni kandidat, a čini se i jedini za selektorsku funkciju je Duško Bajević. Tokom jučerašnjeg dana niko nam nije mogao potvrditi da će Princ s Neretve danas i zvanično biti promovisan, no u formalnim i neformalnim razgovorima moglo se čuti da je on jedini kandidat.

Na posljednjoj sjednici IO održanoj prije devet dana u Sarajevu "usvojen je plan aktivnosti za imenovanje selektora A reprezentacije, kao i hodogram priprema za utakmice baraža".

Selektorska pozicija upražnjena je nakon što se FSBiH razišao sa Robertom Prosinečkim, a nakon neuspješnih kvalifikacija za EURO.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh