open-navfaktor-logo
search
Propao posao
Usain Bolt napustio Central Coast Marinerse
Bolt je zadovoljio na pripremama, ali su iz Marinersa u petak saopćili da nije pronađeno adekvatno "komercijalno rješenje" da on ostane
02.11.2018. u 09:28
get url
text

Nekada najbolji svjetski sprinter Usain Bolt napustio je fudbalski klub Central Coast Mariners u kojem je proveo osam sedmica na probi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jamajčanin se priključio australskom klubu u augustu s namjerom da se izbor za prvi profesionalni ugovor u fudbalskoj karijeri, kojoj se okrenuo nakon okončanja atletske 2017. godine. Bolt je zadovoljio na pripremama, ali su iz Marinersa u petak saopćili da nije pronađeno adekvatno "komercijalno rješenje" da on ostane u klubu.

Prošle sedmice Marinersi su objavili da su pripremili prijedlog ugovora podijeljen na dva segmenta "sportski" i "komercijalni". Međutim, dodali su da sklapanje dogovora zavisi od treće strane.

- Uprkos sastancima s nekoliko potencijalnih partnera dogovor nije postignut - istakli su u današnjem saopćenju iz kluba.

Bolt i dalje drži svjetske rekorde na 100 (9,58 sekundi) i 200 metara (19,19). Tokom fenomenalne atletske karijere osvojio je čak osam zlatnih olimpijskih medalja i 11 najsjajnijih odličja na svjetskim prvenstvima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.