Propao posao

Usain Bolt napustio Central Coast Marinerse

Objavljeno: 02.11.2018. u 09:28

Bolt je zadovoljio na pripremama, ali su iz Marinersa u petak saopćili da nije pronađeno adekvatno "komercijalno rješenje" da on ostane

Bolt neće zadužiti dres Central Coast Marinersa

Nekada najbolji svjetski sprinter Usain Bolt napustio je fudbalski klub Central Coast Mariners u kojem je proveo osam sedmica na probi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jamajčanin se priključio australskom klubu u augustu s namjerom da se izbor za prvi profesionalni ugovor u fudbalskoj karijeri, kojoj se okrenuo nakon okončanja atletske 2017. godine. Bolt je zadovoljio na pripremama, ali su iz Marinersa u petak saopćili da nije pronađeno adekvatno "komercijalno rješenje" da on ostane u klubu.

Prošle sedmice Marinersi su objavili da su pripremili prijedlog ugovora podijeljen na dva segmenta "sportski" i "komercijalni". Međutim, dodali su da sklapanje dogovora zavisi od treće strane.

- Uprkos sastancima s nekoliko potencijalnih partnera dogovor nije postignut - istakli su u današnjem saopćenju iz kluba.

Bolt i dalje drži svjetske rekorde na 100 (9,58 sekundi) i 200 metara (19,19). Tokom fenomenalne atletske karijere osvojio je čak osam zlatnih olimpijskih medalja i 11 najsjajnijih odličja na svjetskim prvenstvima.

 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije