Nalog policiji

USKOK provjerava ministra Marića: Nekretnine, kupoprodaja stanova, prodaja državnog zemljišta...

Objavljeno: 12.07.2019. u 22:35

Mediji već mjesecima pišu o Marićevim transakcijama s nekretninama

Nova TV javlja da ministra državne imovine u Vladi Republike Hrvatske Gorana Marića provjerava USKOK. Pod povećalom policije, ali i tužilaca njegovi su poslovi s nekretninama, kupoprodaja stanova i Marićeva uloga u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu, koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom, javlja Dnevnik.hr.

Isti izvor navodi kako je USKOK od policije zatražili da prikupi i dostavi dokumentaciju i pročešlja Marićeve poslove. Jutarnji list je danas objavio kako je Marić bivšem šefu, u čijem stanu živi njegov sin, omogućio otkup atraktivnog terena.

On je u maju ove godine firmama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi ministrov sin, prodao nešto više od 13 hiljada kvadratnih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, i to po cijeni od 5,092 miliona kuna.

Mediji već mjesecima pišu o Marićevim transakcijama s nekretninama.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije