Petak, 23.04.2021.
FOTO: Damir Hodžić

Forto: Jako je težak ovaj posao sa velikim ovlastima, strašno je teško i puno se radi

Aktuelni premijer Edin Forto na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj se raspravlja o nepovjerenju Vladi na čijem je čelu, podsjetio je kako se krenulo u priču formiranja Vlade u kojoj ne bi participirala SDA.

-Imali smo strašan pritisak javnosti, očekivanja da u kratkom roku pokažemo da smo spremni raditi. Svaka greška multiplicirala se u medijima, aha evo ih pogriješili su, isti su. Imali smo strašan pritisak od opozicije. Sve to nama je pomoglo i olakšalo rad. Reagirali smo na kritike medija, opozicije, zastupnika iz većine- kazao je Forto.

Zastupnik Damir Nikšić je prekinuo Fortu, te pitao zašto se danas izglasava nepovjerenje Vladi, odnosno zašto se Forto pravda, a ne da oni koji su tražili smjenu izađu za govornicu i pojasne svoj zahtjev za smjenu.  

-Mislim da dugujete nam odgovor, zašto. Ne može 18 ruku i gotovo- kazao je Nikšić, na što mu je Forto odgovorio da će možda u nekom od izlaganja dobiti odgovor zašto.

Nastavljajući da podnosi izvještaj o radu Vlade, aktuelni premijer je kazao da se nailazilo na veliki otpor u radu.

-Puno je teže raditi kad radite promjenu, nego kad nastavljate dosadašnju praksu. Vrlo je teško raditi u sredini gdje zahtjevate promjenu, ljudi ne žele da mijenjaju svoje navike. Promjena je najteža, ali ako uspijete onda po sili inercije teško je promjenu zaustaviti- kazao je Forto.

Nadalje, naveo je da je "ovaj posao težak sa ovako velikim ovlastima, te da je strašno teško i puno se radi".

Potom je pozvao ministre iz Naroda i pravde, Naše stranke i SDP-a koji su izrazili želju da se obrate.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh