open-navfaktor-logo
search
Ubojitiji od Messija
Vaha preporodio Kanarince i "izmislio" najboljeg Argentinca u Evropi
Sala je protiv Toulousea kompletirao hat-trick (4:0), potom je presudio Amiensu (2:1), a za vikend je dva gola postigao Guingampu (5:0)
06.11.2018. u 16:16
get url
text

Fudbaleri Nantesa hit su u Francuskoj. Kanarinci su na naslovnice dospjeli serijom odličnih igara, otkako je ekipu preuzeo naš stručnjak Vahid Halilhodžić.

Nantes je, predvođenom Vahom, u pet susreta ostvario četiri pobjede i trenutno ima najboljeg najboljeg strijelca iz Argentine u svim Ligama petice.

Riječ je o  Emilianu Sali. Napadač koji ima 28 godina i nikada nije zaigrao za Gaučose, zabio je deset golova u 12 kola Ligue 1, a sedam golova postigao je u posljednja četiri meča (uključujući i jedan u Kupu Francuske) otkako je pod Vahinom palicom.

Sala je prvo protiv Toulousea kompletirao hat-trick (pobjeda 4:0), potom je presudio Amiensu (2:1), a za vikend je spakovao dva gola u mrežu Guingampa (5:0).

BiH stručnjak preuzeo je Kanarince prije mjesec dana i započeo preporod kluba u kojem je i sam briljirao kao igrač. Nantes je sa tri uzastopne pobjede pobjegao sa začelja tabele, te je trenutno u sredini tabele, na 10. poziciji, sa 15 bodova.    

Lista nbajboljih Argentinaca u Evropi

Emiliano Sala (Nantes) 10 golova

Lionel Messi (Barcelona) 7 golova, 5 asistencija

Sergio Aguero (Manchester City) 7 golova, 4 asistencije

Mauro Icardi (Inter) 6 golova, 2 asistencije

Gonzalo Higuain (Milan) 5 golova, 1 asistencija

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.