open-navfaktor-logo
search
Selektor Maroka
Vaha se suočio s kritikama pa ponovio: Neću zvati Ziyecha
Selektor Maroka Vahid Halilhodžić nakon eliminacije od Egipta u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija suočio se s brojnim kritikama.
03.02.2022. u 12:50
get url
text

On je danas održao konferenciju za medije.

- Da je Aguerd pogodio, ova pressija ne bi postojala - rekao je bh. stručnjak.

Podsjećamo da je kod rezultata 1:1 u samoj završnici utakmice reprezentativac Maroka uzdrmao prečku. Meč je otišao u produžetke, a u dodatnom vremenu je Egipat stigao do pobjede i plasmana u polufinale.

Salah je igrač koji je napravio razliku, mišljenja je Halilhodžić, koji na Afrički kup nacija nije poveo najbolje igrače koje Maroko ima, poput Hakima Ziyecha, člana Chelseaja. On je prekrižen zbog odnosa prema marokanskom dresu.

Halilhodžić je ponovio da Ziyech neće dobijati pozive dok je on selektor.

- Ponovit ću to po ko zna koji put. Volio bih imati najbolje igrače, ali Ziyech nije poštovao sve Marokance i to je gotovo - rekao je Vaha.

- Unatoč ovoj eliminaciji, ponosan sam na tim, na sve ono što smo radili skoro mjesec u Kamerunu. Bilo je puno pozitivnih stvari, optimista sam za buduće susrete - dodao je selektor Maroka.

Halilhodžić će s Marokom pokušati izboriti plasman na Mundijal u Katar. Posljednja prepreka Marokancima bit će selekcija Konga.

Bh. stručnjak može postati prvi selektor koji je na Svjetsko prvenstvo odveo četiri različite selekcije. Ranije je Mundijal izborio s Obalom Bjelokosti, Japanom i Alžirom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.