open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Vardar se narugao rukometnim velikanima, Terzić ostao bez titule
Kapiten bh. reprezentacije Mirsad Terzić, koji ni u trećem finalu Lige prvaka nije uspio osvojiti titulu, postigao je jedna pogodak
02.06.2019. u 19:46
get url
text

Rukometaši Vardara novi su pravci Evrope nakon što su i finalu EHF Lige prvaka sa 27:24 savladali mađarski Veszprem, kojem je ovo bio treći poraz u finalima najprestižnijeg evropskog klupskog rukometnog takmičenja.

Nakon što makedonski sastav jučer iznenadio favorizovanu Barcelonu i slavio poslije preokretan, danas je napravio novo iznenađenje i po drugi put i klupskoj historiji osvojio trofej najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Klub iz makedonske prijestolnice tako se naprosto narugao evropskim rukometnim velikanima koji ulažu velik novac, no neuspješno. Tim iz Skoplja se može pohvaliti s dvije titule prvaka u posljednje tri godine.

Prvo poluvrijeme okončano je sa pet golova razlike u korist Vardara (16:11). Ovu prednost Makedonci su sjajnom igrom znali održati i u nastavku kada su imali konstantu prednost koju Veszprem nije uspio sustići, a rezultat je na kraju glasio 27:24 za Vardar.

Prvo ime susreta bio je Brazilac Moraes sa šest golova, koliko je postigao i Mahe za šampiona Mađarske. Kapiten bh. reprezentacije Mirsad Terzić, koji ni u trećem finalu Lige prvaka nije uspio osvojiti titulu, postigao je jedna pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.