open-navfaktor-logo
search
Meč za WBC pojas
Varnice na press konferenciji: Wilder i Fury ono najbolje ipak sačuvali za ring
Revanš Deontayja Wildera i Tysona Furyja na programu je 22. februara, no dvojica teškaša nisu mogla dočekati ulazak u ring, pa je varnica bilo i na press konferenciji koja je održana sinoć.
20.02.2020. u 07:54
get url
text

Dvojica boksera nisu se mogla suzdržati, a bilo je i žestokih uvreda i psovki, da bi na kraju sve završilo naguravanjem između dvojice boksera.

- Uložit ću maksimum, ti padaš - poručio je Fury Wilderu, te dodao:

- Ustao sam dvaput odmah poslije tvojih najboljih udaraca. Isprepadan si, a tvoja mala koljena se tresu. U ringu ćeš se osjećati kao da si perolaka kategorija.

Imao je Wilder šta da kaže svom rivalu...

- Ja sam te vratio, stavio hranu na tvoj sto, i radim to drugi put, nemoj da zaboraviš. Pronašao sam te kada si bio na kokainu i kada si razmišljao o tome da se ubiješ. Vratio sam te boksu na ovom nivou, rehabilitovao - uzvratio je Wilder.

Kenny Bayless će biti sudija u ringu, dok su bodovne sudije Glenn Feldman, Dave Moretti i Steve.

- Kenny je odličan sudija koji iza sebe ima dosta borbi za titulu, što znači da je iskusan - kazao je Wilder, dodavši:

- Zadovoljan sam što će on biti taj koji će odbrojavati Furyju.

Uspije li u onom što najavljuje, aktuelni WBC-ov prvak nadmašit će velikog Muhammada Alija u jednoj statističkoj kategoriji.

Naime, "Bronzani bombarder" će u Las Vegasu biti u lovu na 43. profesionalnu pobjedu, ali i 11. uzastopnu odbranu titule s kojom bi prestigao legendarnog Alija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.