open-navfaktor-logo
search
Pred Radnik
Vasoski: April je bio loš, maj će biti zlatan
- Sarajevo mora dobiti, apsolutni smo favoriti i takav će biti pristup od prve minute - rekao je trener Bordo tima Aleksandar Vasoski uoči utakmice s Radnikom na Koševu.
05.05.2022. u 11:44
get url
text

- April je bio relativno loš na rezultatskom planu, mislim da će maj biti zlatni. Ekipa je spremna da u ostatku sezone odigramo kako treba i popravimo utisak - uvjeren je Makedonac.

On protiv Radnika ne može računati na Daniela Avramovskog, koji je povrijeđen i Dala Varešanovića, koji će odraditi jedan meč suspenzije zbog žutih kartona.

- Sve osim pobjede će biti loše za nas - kaže trener Sarajeva, čiji tim na tri vezana premijerligaška meča nije pogodio mrežu rivala.

- U svim parametrima bili smo bolji od Borca, Tuzla Cityja, od Zrinjskog smo pošteno izgubili. Mi smo bolji, ne možemo da poentiramo Možda u psihologiji leži rješenje. Nadamo se da je ta faza iza nas.

Iako poslije Radnika slijedi vječiti derbi protiv Želje na Koševu, Vasoski kaže da u Sarajevu razmišljaju samo o Sembercima.

Trener je govorio i o suspenziji Krste Velkoskog.

- Čitavu sedmicu smo govorili da disciplina mora biti na nivou. Velkoski je pogriješio, udaljio sam ga iz ekipe. On nije izbačen iz kluba. Ne želim da se diskreditira to što je on napravio za Sarajevo Pravila su za sve ista. Nadam se da je shvatio da disciplina mora biti na prvom mjestu. Mislim da će u bliskoj budućnosti opet biti s nama - poručuje Vasoski.

Sarajevo i Radnik snage će odmjeriti u petak od 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.