open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Večeras jaki udari juga, kod osjetljivih osoba promjene raspoloženja i nesanica
Biometeorološka prognoza je danas relativno nepovoljna
08.11.2019. u 08:11
get url
text
Vrijeme, jesen

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na subotu će biti i jakih udara juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

Biometeorološka prognoza je danas relativno nepovoljna. Mada bez izrazitih promjena tokom dana i sa još prikladnim temperaturama, tmurno vrijeme će loše djelovati na opću sliku. Povećana naoblaka i povremene slabije padavine, uz mjestimično jaču južinu, uzrokovat će kod meteoropata reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja i nesanice. Sa dolaskom noći opća slika će se dodatno pogoršati.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju kiša u cijeloj zemlji. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na sjeveroistoku Bosne do 20°C.

U nedjelju također oblačno vrijeme. Kiša uglavnom u jutarnjim satima. Prijepodne većinom prestanak padavina, a od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno. Prijepodne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.