Na planinama snijeg. U večernjim satima padavina u cijeloj zemlji. Dnevna temperatura od pet do 11, na jugu do 13 °C.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, minus pet stepeni.

Nepovoljan utjecaj vremenskih prilika još uvijek će biti izraženiji širom zemlje. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Prijepodnevni sati proteći će uz jugo, a kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu promjene raspoloženja, bolova na mjestima povreda, glavobolje. Sa približavanjem noći, opšta slika dodatno će se pogoršati usljed zahlađenja.

Sutra će prijepodne preovladavati umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne, na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine slab snijeg. Ponegdje na jugu Hercegovine može biti i slabe kiše. U drugom dijelu dana i tokom noći kiša na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje snijeg. Jutarnja temperatura od munus osam do minus jedan, na jugu od nula do pet, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu od pet do devet stepeni.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Povremen i slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, a dnevna od minus tri do tri stepena.

U srijedu i četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.