open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Večeras protiv Utrechta: Može li Zrinjski iskoristiti slabosti koje je uočio Vukas?
Svjedoci smo da se holandski fudbal vratio na velika vrata. Ponovo su na vrhunskom nivou, što smo mogli vidjeti kroz Ajax i reprezentaciju Holandije, rekao je Vukas
25.07.2019. u 08:17
get url
text

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog večeras do 18.30 sati igraju prvu utakmicu 2. pretkola Evropske lige, a protivnik im je holandski Utrecht.

Plemići su u prvom pretkolu s ukupnih 6:0 porazili makedonskog predstavnika Akademiju Pandev, no za razliku od prvih ovosezonskih nastupa ovoga puta uloga favorita na strani je člana elitnog holandskog fudbalskog ranga.

Viceprvaci naše zemlje u Holandiju su otputovali nakon poraza u derbiju prvog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem su poraženi s 1:0 na Koševu od Sarajeva.

- Svjedoci smo da se holandski fudbal vratio na velika vrata. Ponovo su na vrhunskom nivou, što smo mogli vidjeti kroz Ajax i fudbalsku reprezentaciju Holandije. Imamo veliki respekt prema ekipi Utrechta. Imaju jako dobre i kvalitetne igrače, dobri su kao kolektiv, a stigao im je i novi trener sa novom fudbalskom filozofijom i drugačijim stilom igre. Mogu reći da su jako ofanzivno orijentisani i da jako kvalitetno igraju taj napadački fudbal - rekao je Hari Vukas, trener bh. predstavnik te dodao:

- Mi očekujemo da budem čvrsti u defanzivnom bloku, maksimalno skoncentrisani i učinit ćemo sve da ekipu Utrechta učinimo nervoznom, no pritom moramo znati šta da radimo s loptom nakon što dođe u naš posjed i koje prostore koristiti. Uz sve to pokušat ćemo maksimalno iskoristiti njihove slabosti koje smo uočili.

Utakmicu koja na stadionu Galgenwaard počinje u 18.30 sati moći ćete u direktnom prijenosu pratiti na kanalu Arenasport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.