open-navfaktor-logo
search
Selektor i kapiten
Vedran Bosnić i Miralem Halilović sretni zbog pobjede
Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, bio je prezadovoljan nakon pobjede Zmajeva protiv Bugarske - 85:75.
29.11.2021. u 20:30
get url
text

Bh. tim je kvalifikacije otvorio sa dvije pobjede (u petak u Skenderiji savladali smo Češku - 97:90).

- Sretan sam zbog reakcije mojih igrača, jer nije bilo lako nakon dugog putovanja i emotivne utakmice u Sarajevu. Pripremili smo se najbolje što možemo, kontrolisali smo utakmicu i zaslužili smo pobjedu. Sretan sam što smo nastavili s pobjedama.

Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe - kazao je Bosnić, a potom pohvalio večerašnjeg rivala:

- Bugarska je jako dobra i kvalitetna ekipa koja ide na Evropsko prvenstvo. Dugo godina igraju zajedno, ali mi smo kontrolisali utakmicu. Mogli smo otići i na "plus 20", te ranije završiti utakmicu. No, ja sam presretan. Život je prekratak da ne uzmete svaku šansu da pobijedite kada možete.

Zadovoljan je bio i Miralem Halilović, kapiten Zmajeva, koji je ubacio 21 poen.

- Naš glavni cilj je bio doći ovdje, oporaviti se od puta i prve utakmice, te početi utakmicu bolje nego onu protiv Češke. Uradili smo to i imali smo pravi ritam i energiju od starta utakmice.

VEZANI TEKST - Velika pobjeda Zmajeva u Bugarskoj

Bugarska nije odustala i borila se do kraja. Imali smo šanse da riješimo utakmicu ranije, ali nismo uspjeli. Ipak, ostali smo koncentrisani do kraja i slavili. Imamo dvije pobjede iz dva meča i to je to - rekao je Halilović.

Nastavak kvalifikacija je u februaru 2022. godine kada BiH igra dvomeč sa selekcijom Litvanije.

Prvi susret na rasporedu je 24. februara u BiH, a tri dana kasnije iste selekcije odmjerit će snage u Litvaniji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.