Košarkaška reprezentacija BiH počela je "operaciju Kina". Veći dio pozvanih igrača jučer se okupio na Ilidži, te sinoć obavio i prvi trening.

Selektor Vedran Bosnić tokom priprema u Sarajevu testirat će igrače i uvidjeti mogućnosti ekipe pred nastup na turniru u Kini, koji se održava od 12. do 22. jula, piše SCsport.ba. S obzirom na to da je riječ o podmlađenom sastavu reprezentacije, cilj je, prije svega, dobiti sliku o reprezentativcima koji dosad nisu bili u prvom planu i uvidjeti na koje od njih se može ozbiljno računati u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Odradili smo prvi trening, vidna je razlika u fizičkoj spremi između igrača tako da se moramo fokusirati na to da svi zajedno dođemo na što viši nivo u narednom periodu do odlaska u Kinu. Danas će se priključiti Alibegović i Durmo koji kasne iz privatnih razloga - istakao je Bosnić.

Na spisku Zmajeva, koji će ovih dana trenirati na Ilidži, nalaze se: Sani Čampara (Andorra II, Španija), Amar Gegić (Partizan, Srbija), Amar Balić (Capo d'Orlando, Italija), Adi Zahiragić (Spars), Almir Hasandić (Spars), Adin Vrabac (Spars), Rijad Avdić (Bayern II, Njemačka), Njegoš Sikiraš (Tormes, Španija), Kenan Kamenjaš (Spars), Amar Alibegović (Virtus Roma, Italija), Ismet Sejfić (Šentjur, Slovenija), Emir Ahmedović (Šentjur, Slovenija), Samir Šehić (Tulane, NCAA), Mirza Bulić (Coruna, Španija), Nedžad Muratović (Ourense, Španija), Ibrahim Durmo (Spars) i Abdulah Kamerić (Alba II, Njemačka).