open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Velež i Široki Brijeg brane prednost, Sarajevu potrebna pobjeda
Fudbalski klubovi Velež, Sarajevo i Široki Brijeg večeras će pokušati izboriti plasman u drugo kolo kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.
15.07.2021. u 08:47
get url
text

Rođeni i tim s Pecare na gostovanjima kod Coleraine i Vlaznije branit će prednost iz prvih utakmica, dok će Sarajevo tražiti pobjedu protiv Milsamija nakon remija bez golova u prvom meču.

Velež će u Sjevernoj Irskoj braniti 2:1 iz prvog meča odigranog na Grbavici.

- Nećemo ići tamo da bismo branili ovaj rezultat. Izaći ćemo hrabro, postaviti se kao da je prva utakmica i ići na pobjedu. Također nas očekuje malo manji teren nego je to Grbavica, a uvjeti su specifični jer idemo igrati van države i to službenu evropsku utakmicu, pa će nam možda malo biti problem prilagoditi se na početku utakmice, ali očekujem da će na kraju sve biti u našu korist jer smo u prošloj utakmici pokazali da smo bolji od našeg protivnika - kazao je Feđa Dudić, trener Veleža.

Širokobriježani imaju dva gola prednosti protiv albanskog tima (3:1).

- Rekao sam da je cilj prolazak u drugo pretkolo. Prvu utakmicu smo završili dosta dobro, kvalitetna izvedba i pobjeda. Imamo dovoljnu prednost pred revanš. Jedan korak smo napravili, ali daleko je to od gotovog. Mislim da će biti dosta dobra i tvrda utakmica i izuzetno dobar protivnik. Međutim, mi smo prvu utakmicu bili na visokom nivou i nadam se da ćemo to ponoviti u Skadru - kazao je Toni Karačić, trener tima sa Pecare.

Trener Sarajeva Goran Sablić istakao je da je njegova ekipa u prvom meču ostavila dobar utisak, te da očekuje pobjedu u večerašnjem meču.

- Uz pomoć navijača želimo ostvariti cilj. Postavit ćemo se kao i u prvom meču, pokušati preuzeti kontrolu lopte i napraviti pritisak na zadnju liniju protivnika. U prvom meču imali smo takav dobar period igre i to nam je cilj za sutra. Milsami je iskusna ekipa, znaju igrati na rezultat. Imaju određeni kvalitet i mogu biti neugodni - rekao je Sablić.

Parovi

Coleraine - Velež (1:2, prvi meč)
Vlaznija - Široki Brijeg (1:3)
Sarajevo - Milsami (0:0)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.