open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 11. kolo
Velež izgubio i na Tušnju, Tuzla City čuva vrh
Fudbaleri Tuzla Cityja savladali su Velež u meču 11. kola Premijer lige BiH. 
25.09.2021. u 18:52
get url
text

Praktično, pitanje pobjedniak je riješeno u prvih osam minuta utakmice kada su domaći stigli do dva gola prednosti.  

Sjajno su domaći otvorili utakmicu. Nakon što je Velež izgubio loptu na centru, Mirzad Mehanović je u 21. sekundi snažno šutirao, ali je Bogdanović loptu izbio u korner.

No, u nastavku akcije domaći su došli u vodstvo. Sudija Peljto je duel Ovčine i Džafića okarakterisao kao prekršaj za jedanaesterac (što je začudilo sve na terenu), a Mehanović je u 3. minuti pogodio za 1:0.

Slavlje domaćih se nije ni stišalo, a već je bilo 2:0. Sijevnula je kontra domaćih, koju je Mišić pretvorio u drugi gol Tuzla Cityja.

Velež je ozbiljnije zaprijetio tek u 21. minuti preko Ćosića. Iskosa sa lijeve strane šutirao je u bliži ugao, ali je Fejzić spasio svoj gol. U nastavku akcije Zajmović je promašio veliku priliku - sa dva metra je šutirao preko gola. 

Potom su dvije prilike imali Musemićevi izabranici. Prvo je Džafićev udarac izblokiran, a potom je nakon kornera i velike gužve u kaznenom prostoru Bogdanović odbranio pokušaj Elvisa Mehanovića.

Velež je mogao smanjiti zaostatak nakon pola sata igre. Ovčina je atraktivno uhvatio volej, Fejzić je pogledom ispratio loptu, koja je, na njegovu sreću, otišla pored gola.

Na otvaranju drugog dijela Velež je imao tri velike prilike - dva puta preko Cvijanovića i Dejanovića, ali gosti nisu uspjeli izjednačiti.

Do kraja meča Rođeni su pokušavali stihijskim napadima, ali nisu uspjeli da stignu do bod(ov)a.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.