open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 5. kolo
Velež na Koševu, teški ispiti za novajlije
Derbi Bosne i Hercegovine. Ukratko, ovo je opis utakmice koju će od 19 sati na Koševu igrati Sarajevo i Velež u 5. kolu Premijer lige BiH.
23.08.2020. u 08:04
get url
text

Iako je Bordo tim zbog nastupa u Evropi tražio odgodu ovog meča, Mostarci nisu pristali, a Komitet za takmičenje FSBiH potvrdio je večerašnji termin.

Bit će ovo važna utakmica za oba tima, mada, stiče se dojam da su izabranici trenera Vinka Marinovića mislima već u Bjelorusiji, gdje će u srijedu protiv Dynamo Bresta igrati meč 2. pretkola Lige prvaka.

- Ono što je sigurno problem jeste što ćemo ostati bez neke pripreme za Evropu, nećemo imati nekog vremena za pripremu. Najbitnija nam je sada utakmica protiv Veleža, vidjet ćemo kakvo je stanje u ekipi, da se maksimalno pripremimo i vidimo na koji način ćemo odigrati meč.

U ovom momentu ćemo imati ubitačan ritam srijeda - nedjelja - srijeda, a uz to i putovanja, tako da ćemo morati dosta dobro razmisliti na koji način ćemo igrati protiv Veleža - kazao je Marinović u najavi meča protiv Veleža.

Feđa Dudić, trener Veleža, nahvalio je večerašnjeg rivala.

- Sarajevo ima najširi i najkvalitetniji igrački kadar u ligi. Imaju 25 kvalitetnih igrača, uduplani su na svakoj poziciji i favoriti su protiv svakoga, pogotovo na Koševu, bez obzira s kim igrali.

Međutim, isto tako Sarajevo je pokazalo određene slabosti u nekim utakmicama, prije svega protiv Tuzle i Mladosti, pa odlazimo na Koševo s namjerom da probamo iskoristiti te slabosti - kazao je trener Velež Feđa Dudić.

Prije derbija na Koševu bit će odigrana još dva meča 5. kola bh. elite u kojima novajlije, Olimpik i Krupa, neće imati nimalo lagane zadatke.

Tuzla City će od 17 sati ugostiti Olimpik, dok će u istom termin u Krupi na Vrbasu snage odmjeriti Krupa i Radnik iz Bijeljine.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Željezničar - Mladost DK 0:1 (Hadžić 32)

Široki Brijeg - Borac 3:0 (Radeljić 23, Jović 37, Pervan 51)

Zrinjski - Sloboda 1:0 (Mašić 21)

nedjelja, 17 sati

Krupa - Radnik (Ermin Sivac, Arnel Novalić, Moamer Čaušević)
Tuzla City - Olimpik (Frano Jelić, Jure Musa, Marko Zelenika)

nedjelja, 19 sati

Sarajevo - Velež (Dragan Petrović, Damir Lazić, Sreten Udovičić)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.