open-navfaktor-logo
search
Pranje novca
Velika policijska akcija: Zbog transfera reprezentativca Srbije uhapšene dvije osobe
Uhapšen je Christophe Henrotay, koji je i menadžer proslavljenih belgijskih repezentativaca Carrasca, Courtoisa i Mirallasa
11.09.2019. u 13:46
get url
text
Aleksandar Mitrović

U toku je velika policijska akcija u Londonu, Monacu i Belgiji zbog sumnje u pranje novca u transferu srbijanskog fudbalera Aleksandra Mitrovića u Newcastle.

Još se nije slegla prašina poslije operacije "Čiste ruke" u kojoj je policija hapsila menadžere, sudije i predstavnike klubova i zbog namještanja utakmica, a nova afera trese belgijski fudbal.

Policija je danas uhapsila dvojicu muškaraca zbog malverzacija prilikom transfera igrača, među kojima je i onaj Mitrovićev iz Anderlechta u Newcastle za 18,5 miliona eura 2015. godine, piše AFP.

Prema dostupnim informacijam,a Mitrović nije ni pod kakvom istragom, a propise su zaobilazili menadžeri i klubovi.

Uhapšen je Christophe Henrotay, koji je i menadžer proslavljenih belgijskih repezentativaca Yannika Carrasca, Thibauta Courtoisa i Kevina Mirallasa. Henrotay je "pao" u Monacu, njegov pomoćnik u Liegeu, a inspektori su upali i u njihove kancelarije u Londonu.

- Riječ je operacijama u vezi sa pranjem novca i korupciji prilikom transfera igrača - navodi se u saopćenju Tužilaštva, prenosi Hln.be.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.