Avantura

Velika putešestvija: Navijači Chelseaja pet dana putuju do Bakua

Objavljeno: 23.05.2019. u 11:14

Na put dalek 5,571 kilometar otac i sin krenuli su iz Londona utorak navečer letom za Istanbul

Fudbalski navijači poznati su po tome što su spremni na sve kako bi bili podrška voljenom timu. Ni daleka gostovanja nisu razlog za bilo kakav izgovor, pogotovo kada se radi o utakmici u kojoj klub ima priliku osvojiti evropski trofej.

Dvojica navijača Chelseaja Jake Ralph (27) i Kevin Cobb (59) odlučili su se na dalek put za Baku, gdje će 29. maja bodriti Plavce u finala Evropske lige protiv gradskog rivala Arsenala.

Na put dalek 5.571 kilometar otac i sin krenuli su iz Londona utorak navečer letom za Istanbul, a potom su narednog dana krenuli za Ankaru, također avionom.

Iz turske prijestolnice slijedi im 24-satno putovanje vozom do Karsa udaljenog 1.310 kilmetara, što ih je koštalo po 25 funti. Na ovaj potez dvojica navijača odlučila su se zbog malo avanturizma, ali i kako bi uštedjeli. Naime, put avionom koštao bi ih obojicu po 1.000 funti i više, a ovako će ukupno potrošili nešto više od 500 funti.

Iz Karsa će taksijem kroz Armeniju stići do gruzijske prijestolnice Tbilisija, odakle su će ponovo sjesti na voz do konačne destinacije - Bakua, gdje bi trebali stići u nedjelju, što im ostavlja cijela dva dana do utakmice koja se igra u utorak.

Jake je u izjavi za Sportsmail kazao kako mu je ovo 53. utakmica ove sezone, ukupno 677. i 30. evropsko gostovanje, a tvrdi da njegov otac ima duplo više utakmica od njega.

Izvor:   Daily Mail

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije