Fudbalski navijači poznati su po tome što su spremni na sve kako bi bili podrška voljenom timu. Ni daleka gostovanja nisu razlog za bilo kakav izgovor, pogotovo kada se radi o utakmici u kojoj klub ima priliku osvojiti evropski trofej.

Dvojica navijača Chelseaja Jake Ralph (27) i Kevin Cobb (59) odlučili su se na dalek put za Baku, gdje će 29. maja bodriti Plavce u finala Evropske lige protiv gradskog rivala Arsenala.

Na put dalek 5.571 kilometar otac i sin krenuli su iz Londona utorak navečer letom za Istanbul, a potom su narednog dana krenuli za Ankaru, također avionom.

Iz turske prijestolnice slijedi im 24-satno putovanje vozom do Karsa udaljenog 1.310 kilmetara, što ih je koštalo po 25 funti. Na ovaj potez dvojica navijača odlučila su se zbog malo avanturizma, ali i kako bi uštedjeli. Naime, put avionom koštao bi ih obojicu po 1.000 funti i više, a ovako će ukupno potrošili nešto više od 500 funti.

Iz Karsa će taksijem kroz Armeniju stići do gruzijske prijestolnice Tbilisija, odakle su će ponovo sjesti na voz do konačne destinacije - Bakua, gdje bi trebali stići u nedjelju, što im ostavlja cijela dva dana do utakmice koja se igra u utorak.

Jake je u izjavi za Sportsmail kazao kako mu je ovo 53. utakmica ove sezone, ukupno 677. i 30. evropsko gostovanje, a tvrdi da njegov otac ima duplo više utakmica od njega.