- Okončanje radova i normalizacju u vodosnabdijevanju očekujemo u toku dana. Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje - naveli su iz Vodovoda.

Jučer su iz Vodovoda saopćili da će od 18 sati početi radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 mm, za pravac pumpanja Alipašin Most - Kobilja Glava. Naveli su da će se radovi izvoditi na lokalitetu ulice Bulevar Meše Selimovića - most preko rijeke Miljacke.

U sklopu planiranih radova, kako su najavili, došlo je do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih naselja: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orhov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulicama: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige.

Jučer su naveli da se normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje danas, 5. augusta, u jutarnjim satima, po okončanju radova. No, jutros radovi nisu završeni.