open-navfaktor-logo
search
Uvezivanje cjevovoda
Veliki dio Sarajeva od jučer nema vode, radovi još nisu završeni
Radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cijevovoda DN 700 mm na lokalitetu Bulevar Meše Selimovića još su u toku, zbog složenosti i obimnosti poslova odvijaju se otežano, saopćeno je jutros iz sarajevskog Vodovoda.
05.08.2021. u 09:30
get url
text

- Okončanje radova i normalizacju u vodosnabdijevanju očekujemo u toku dana. Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje - naveli su iz Vodovoda.

Jučer su iz Vodovoda saopćili da će od 18 sati početi radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 mm, za pravac pumpanja Alipašin Most - Kobilja Glava. Naveli su da će se radovi izvoditi na lokalitetu ulice Bulevar Meše Selimovića - most preko rijeke Miljacke.

U sklopu planiranih radova, kako su najavili, došlo je do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih naselja: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orhov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulicama: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige.

Jučer su naveli da se normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje danas, 5. augusta, u jutarnjim satima, po okončanju radova. No, jutros radovi nisu završeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.