open-navfaktor-logo
search
Inicijativa
Veliki Salihamidžićev prijatelj prodaje medalju kako bi pomogao navijačima
Za potrebe inicijative koja je nazvana "Soko Dynamo", Jeremies je stavio na aukciju medalju koju dobio 2003. godine nakon osvajanja Kupa Njemačke
21.09.2019. u 12:43
get url
text

Bivši njemački reprezentativac Jens Jeremies napravio je veliku karijeru igrajući u dresu minhenskog Bayerna. Kroz godine u najvećem njemačkom klubu Jeremies je postao i jedan od najboljih prijatelja sadašnjeg sportskog direktora Bavaraca Hasana Salihadmidžića, a zajedno s Bracom bio je dio tima koji je 2003. godine osvojio DFB Pokal.

Iako je godinama nosio dres kluba iz Bavarske, Jeremies je oduvijek bio i ostao veliki navijač Dynamo Dresdena, tima u kojem je počeo karijeru.

Jeremies je i danas čest gost na utakmicama Dynama koji igra u 2. Bundesligi, a nedavno se uključio u akciju kojom se pomaže navijačima ovoga kluba. Naime, njih 50 je optuženo za organizaciju kortea na gostovanju kod Karlsruhera u maju 2017. godine.

Za potrebe inicijative koja je nazvana "Soko Dynamo", Jeremies je na aukciju dao medalju koju dobio 2003. godine nakon osvajanja Kupa Njemačke s Bayernom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.