open-navfaktor-logo
search
Stabilna situacija
Veljović: Policija Crne Gore usmjerena na zaštitu manjina
Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović izjavio je da je sigurnosna situacija u toj državi stabilna te poziva građane da ne podliježu provokacijama.
28.01.2020. u 17:11
get url
text

Veljović je tokom radne posjete Bijelom Polju poručio da će sistem sigurnosti očuvati mir i sigurnost građana, a posebno osjećaj sigurnosti manjinskih naroda.

- Sigurnosna situacija u državi je stabilna, a incidenti koji su zabilježeni prethodnih dana su izolovani slučajevi. U javnosti se plasiraju brojne dezinformacije koje za cilj imaju uznemirenje javnosti, a konstatovani su i pritisci na građane zbog vjerskih ili drugih razloga -  kazao je Veljović.

On smatra da građani ne smiju da podliježu pritiscima i provokacijama. Pozvao je građane da takve slučajeve prijave policiji. Veljović je kazao i da operativni sastav policije djeluje jedinstveno u aktuelnom ambijentu kada je, kako tvrdi, potrebno osigurati mirno odvijanje okupljanja građana koji ostvaruju svoje zagarantovano demokratsko pravo na iskazivanje mišljenja i uvjerenja.

Veljović je kazao i da policija pokazuje visok stepen tolerancije, a zakonom propisana ovlaštenja se primjenjuju samo u izuzetnim slučajevima kada je neophodno očuvati stabilnost reda i mira.

- U ovom momentu poseban senzibilitet treba usmjeriti na zaštitu manjinskih naroda i svih građana, naročito u trenucima kada su primjetni govor mržnje i netolerancije u sporadičnim izjavama neodgovornih pojedinaca - smatra Veljović.

U okviru posjete Bijelom Polju, kako se navodi, organizovan je sastanak kojem je prisustvovao i pomoćnik direktora Zoran Lazović i odgovorne starješine Centra bezbjednosti CB Bijelo Polje, Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac i Regionalnog centra granične policije "Sjever".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.