open-navfaktor-logo
search
Serie A
Verona preokretom do pobjede nad Juventusom, Ronaldo postavio novi rekord
Fudbaleri Juventusa poraženi su s 2:1 na gostovanju kod Verone u susretu 23. kola Serie A.
08.02.2020. u 22:42
get url
text

Prvi su zaprijetili domaći fudbaleri kada je u 11. minuti Daide Faraoni dobro šutirao, no Wojciech Szczesny je zaustavio njegov udarac.

Juventus se revanširao u 20. minuti preko Douglasa Coste, ali je lopta poslije njegovo udarca pogodila prečku.

Samo minut kasnije Marash Kumbulla je zatresa mrežu Stare dame, za koju je i večeras od prve minute zaigrao naš Miralem Pjanić, no njegov pogodak je poništen nakon što je glavni arbitar Davide Massa konsultovao VAR tehnologiju.

Osam minuta prije kraja prvog dijela Cristiano Ronaldo se riješio dvojice čuvara i dobro šutirao, no desna stativa je spasila domaću ekipu. Imao je Portugalac doba pokušaj i pet minuta prije kraja prvog poluvremena, ali ni ovoga puta nije bio precizan.

U 65. minuti susreta Cristiano Ronaldo je doveo Juventus u vodstvo, a večerašnji susret bio je deseti u nizu u kojem se Portugalac upisao u strijelce, čime je postao novi rekorder kluba iz Torina.

Uprkos vodstvu aktuelnoh prvaka, Verona se nije predavala, a nagrada je stigla u 76. minuti, kada je Borini pogodio za izjednačenje.

Pet minuta prije kraja susreta Verona je stigla do totalnog preokreta nakon što je Pazzini bio siguran sa bijele tačke.

Samo nekoliko trenutaka ranije Kumbulla je pogodio prečku, a potom je sudija pokazao na penal, nakon što je konsultovao VAR zbog igranja rukom.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa će Inter eventualnom pobjedom u sutrašnjem gradskom derbiju imati priliku da lideru Serie A priđe na bod zaostatka.

Ranije danas Atalanta je zabilježila važnu pobjedu na gostovanju kod Fiorentine, gdje je trijumfovala s 2:1, dok je Sampdorija u gostima nadigrala Torino s 3:1.

Golove s utakmice Verona - Juventus pogledajte OVDJE.

Serie A, 23. kolo:
Fiorentina - Atalanta 1:2
Torino - Sampdoria 1:3
Verona - Juventus 2:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.