open-navfaktor-logo
search
Nije mu prvi put
Veterani: Frustrirani šatorski folklorista i ljubitelj milijardi ukradenih od građana demonstrira nasilje i moć
Povodom najavljenog defilea u povodu 9. januara, neustavnog "Dana RS-a" u Istočnom Sarajevu saopćenjem za javnost oglasilo se i Udruženje veterana bh. rata i odbrane bosanske časti iz Zenice. 
09.01.2023. u 09:45
get url
text

- Nije ovo prvi put da vidno frustrirani šatorski folklorista i švercer, ljubitelj skrivanja milijardi ukradenih novaca od ovih građana, iz inače lijepog bosanskohercegovačkog mjesta Laktaši, pokušava da bude voditelj tima pritajeno potpomognute i projicirane ujdurme na suverenitet države Bosne i Hercegovine i da još jednom pokaže drugima da je ponovo u stanju da flagrantno krši ranije donosene odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o neustavnosti obilježavanja ovog dana te da ovakav događaj pokušava da unese kao autorizaciju i model ponašanja - navode u saopćenju.

Dodaju kako to "nije samo obilježavanje već i demonstracija moći i nasilja nad najvišim pravnim propisima države, kroz direktno uključivanje pripadnika oružanih i policijskih snaga, njihovih tehničkih resursa, sa jasnom porukom da ima dovoljno snage za nastavak projekta u kojem niko drugi nije dobro došao u RS, da je autonomija izvjesna, produžena ruka susjeda dalje mijesi vruć kotao, a agresorska Rusija i nije tako daleko".

- Ove godine to je pojačano nedavnim odlukama Narodne Skupštine RS-a i dodjelom ordena svjetskom monstrumu Vladimiru Putinu, kreatoru najveće svjetske destabilizacije sigurnosnih prilika na planeti od drugog svjetskog rata.

Niko ne može negirati činjenicu da je ovo više od pokušaja ozbiljne provokacije svim građanima države Bosne i Hercegovine, vraćanje u period strašnih događanja na ovim prostorima, poruka urušenja temelja demokratije i opredjeljenosti suživotu i vrijednostima na kojima počiva svijet koji želi mir, život i nadu u odrastanje mladih generacija.

Manifestno obilježavanje ovog neustavnog dana podsjeća na ideološki početak urušenja demokratije a potom i na zločine, genocid, rušenja, nasilna iseljavanja, silovanja... - navode u saopćenju.

Dodaju kako svi dužnosnici iz RS-a koji su radili na pripremi, učestvovali i koji će biti prisutni na ovoj sigurnosno naročito interesantnoj manifestaciji moraju biti predmetom ozbiljne opservacije i promptne akcije nadležnih državnih institucija i agencija.

- Udruženje veterana BH rata i odbrane bosanske časti, naše članstvo, demobilisani borci i veterani Armije Bosne i Hercegovine budno prate dešavanja kojim se i dalje pokušava uzdrmati suverenitet države Bosne i Hercegovine, neumorno radimo na realizaciji projekata kojim se naglašava važnost očuvanja principa i tekovina demokratije, jačanja obilježja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, a naše sidro za mirnu, našu, luku pripremamo i za lijepe bosanskohercegovačke gradove nasljednike kulture musteriena i veliko Sarajevo - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.