open-navfaktor-logo
search
Prošlogodišnja obećanja
Vico Zeljković "penzionisao" Hasanbegovića, ko je kolateralna šteta, a ko će "preživjeti"?
Komitet za hitnost Fudbalskog saveza BiH, na sastanku održanom danas, donio je odluku da se smijeni Komitet za sudije i suđenje.
19.03.2021. u 19:44
get url
text

VEZANI TEKST - FSBiH smijenio Komitet za sudije i suđenje

Iz bh. kuće fudbala objasnili su da će novi članovi Komiteta biti imenovani na redovnoj sjednici Izvršnog odbora koja će se održati 27. marta 2021. godine.

Danas su smijenjeni: Hrvoje Turudić, Ibrahim Hasanbegović, Muamer Bureković, Ognjen Valjić, Dragan Banjac i Miro Hrkač.

No, to ne znači da niko od njih neće biti ni u novom sazivu komisije koja će se brinuti o sudijama.

Ovakav potez novog predsjednika mogao se naslutiti i bio je očekivan, posebno nakon što je Vico Zeljković najavio da će "penzionisati" Ibrahima Hasanbegovića.

- Pričam otvoreno, mislim da je on svoje što se tiče Saveza odradio, mislim da mu je mjesto, što se tiče fudbala da ide u penziju, radi svih tih dešavanja - rekao je Zeljković u novembru prošle godine.

I to se danas dogodilo, a većina ostalih članova su kolateralna šteta. Zašto? Kako saznaje Faktor velike su šanse da će pojedini članovi koji su danas smijenjeni, a koji su bliski predsjedniku FSBiH, "preživjeti" i da će biti dio Komiteta i u novom sazivu.

Kantonalni/županijski (NS Federacije BiH), odnosno područni fudbalski savezi (FSRS), do 26. marta trebaju dostaviti prijedloge za izbor novog Komiteta. 

VEZANI TEKST - Prvi radni dan Vice Zeljkovića u FSBiH: Šest igrača Borca među Zmajićima, Klis rival u polufinalu

A navodno, prijedlozi svojih baza mogli bi biti Ognjen Valjić i Miro Hrkač, a nije isključeno da podršku dobije i Hrvoje Turudić.

Što se tiče prijedloga za dvojicu bošnjačkih članova Komiteta, prema pisanju pojedinih medija, to bi mogli biti Hajrudin Gobeljić (kojeg podržava Irfan Durić), Midhat Arnautović, Adnan Alispahić, Semir Kaplan...

Spekuliše se kako je Durić za izbor u novi saziv IO imao podršku kadrova koji su pod kontrolom Vice Zeljkovića. Na taj način Vico mu se odužio zbog toga što je podržao Ivayla Peteva u borbi za selektorsku poziciju.

Naravno, nije nemoguće da se pojavi još neko ime, posebno zbog činjenice da su Bošnjaci u IO FSBiH u posljednjoj godini iskazali nejedinstvo i dokazali da bi za lični interes i fotelju u Savezu "prodali" sve što im dođe pod ruku.

Da li će se šta promijeniti dolaskom Azmira Husića, Murisa Jabandžića i Fuada Čolpe, saznat ćemo već 27. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.